By continuing to use the site, you allow the use of Cookies and agree to the privacy policy.
.,о.,р..и.:г,.и.,н.;н.,а;,л.. .,н.:а,.х.,о.,д.;и.,т..с.:я,, ..н.;а., .,k;,i..b.:e,;r.,i.,s.,.;.r.:u,

Proteins and amino acids

Pharmaceutical group drugs

Substance Drugs
Alanyl-aspartyl-glutamil-leicin-aspartyl-glutamil-arginin-aspartyl-glutamil-glycin-aspartyl-glutamil-prolin-lizyl-aspartyl-glutaminic Acid
Arginine | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Arginine aspartate
Arginine glutamate |
Beta-Alanine | | | | | |
Calcium glutaminate
Carglumic Acid
Cysteine
Cystine | | | | | | | | | | |
Glutamic acid | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Glycine | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Histidine | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Isoleucine | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Ketoanalogues of aminoacids | | |
L-Aspartic acid | | | | |
Leucine | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Levocarnitine | | | | | |
Lysine | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Methionine | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Phenylalanine | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Proline | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Serine | | | | | | | | | | | | | | | |
Threonine | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Tryptophan | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Tyrosil-D-arginil-phenylalanin-glycinamide
Tyrosine | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Valine | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
The active substance is not described | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

Tree of pharmacological groups

Description

 Белки и аминокислоты субстратно обеспечивают многие ферментативные процессы. Аминокислоты не только являются структурными элементами специфических тканевых белков , но и выступают в качестве нейромедиаторов (глутаминовая и аспарагиновая кислоты, глицин ). Суточная потребность в белке равна 70 г. При ряде патологических состояний (в тч температуре тела выше 39 °C, тяжелых операциях, ожогах, нарушениях процессов всасывания в ЖКТ ) она возрастает. В этих случаях используют белки и смеси аминокислот: альбумин, декстран, Аминосол КЕ, Аминостерил Парентеральное введение белков сенсибилизирует организм и может приводить к анафилактическим реакциям. Их не будет, если использовать смеси индивидуальных аминокислот (не образуются антитела). Лучшее усвоение аминокислот отмечается при в/в капельном назначении, хотя при необходимости допускается введение их через зонд в желудок. Для обеспечения полноценного искусственного питания белки и аминокислоты часто дополняют растворами глюкозы, витаминами, микроэлементами.
42a96bb5c8a2acfb07fc866444b97bf1
Available only when using PRO account
Content moderator: Vasin A. S.


  1. Kiberis is NOT an online store and does NOT purchase, store, sell or deliver drugs. The resource acts only as an intermediary between you and the manufacturer of drugs or pharmacy points, which carry out the delivery.
  2. On Kiberis there are descriptions of drugs, some of which are intended only for doctors. This information cannot be used by patients to make decisions about the use of drugs, their cancellation or correction of dosages.
  3. Nothing in the information provided should be interpreted as a call to use these drugs.
  4. No claims can be made to Kiberis regarding any damage or harm incurred as a result of the use of the information posted on the site.